Babacan: 2017’de halkı kandırdılar

Babacan: 2017’de halkı kandırdılar
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ‘Bu sistem geldiği günden beri Türkiye kan kaybediyor. Başkanlık Sistemini denedik ve olmayacağını gördük. Bu deneyimden sonra artık Türkiye için en ideal sistemi bulmak için arayışa geçmemiz...

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ‘Bu sistem geldiği günden beri Türkiye kan kaybediyor. Başkanlık Sistemini denedik ve olmayacağını gördük. Bu deneyimden sonra artık Türkiye için en ideal sistemi bulmak için arayışa geçmemiz gerekiyor’ dedi.


Hükümetin siyaseten ayakta durmak için kamu bankalarını kullandığını söyleyen Ali Babacan “Siyasetle bankacılık aynı ateşle barut gibidir. Eğer bankacılık siyasetin günlük rüzgarları içinde savrulmaya başlarsa Türkiye 2001 bankacılık krizinin olduğu günlere döner. 2001’de niye 19 tane banka bir gece de battı? Hep siyasetle bankacılığın iç içe girmesi sebebiyle. Siyasi amaç, bankaların kredilerine yansıdığı zaman orada zarar kaçınılmazdır. Bu dünyanın her yerinde böyledir, Türkiye’de de böyle olmuştur, şu anda ki bu iş eğer böyle giderse sonucu da öyle olur, Allah korusun 2001 gibi olur.


“BU SENE İÇİN BASKIN SEÇİM İHTİMALİNİ ZAYIF GÖRÜYORUM”
2017 Yılındaki referandumda “Koailsyonlar devri bitiyor” denilerek halkın kandırıldığını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “2017 referandum kampanyasında Anayasa değişikliği yapılırken en önemli argümanlardan birisi şuydu: Sistemi değiştireceğiz, başkanlık sistemine geçeceğiz ve artık koalisyon devri bitecek. Koalisyonu bırakın, şimdi önceden bir ittifak yapma, ondan sonra seçime girme tablosu oluştu. Dolayısıyla halkın ne kadar aldatıldığını o seçim kampanyasında, o referandum kampanyasında bugün açık bir şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı. Babacan erken seçime ilişkin görüşlerini de anlattı.
“İktidara destek zayıflıyor, bugün seçim olsa eski oylarını almaları mümkün değil; ne AK Parti’nin, ne küçük ortakların, artık eski destekleri yok. Türkiye’nin de şu an da yeni bir ayrıma, yeni bir fraksiyona, yeni bir çatlağa tahammülü yok. Biz tam tersine ortak bir gelecek amacı, ortak bir Türkiye amacında halkımızı buluşturmak istiyoruz.”