Babacan: Beyhude çaba

Babacan: Beyhude çaba
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TÜİK’in Tüketici Güven Endeksi’nin hesaplanmasında kullanılan ‘işsizlik beklentisi’ ve ‘tasarruf ihtimali’ başlıklarını çıkarmasıyla dün açıklanan son rakamlarda endeksin yüzde 80...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TÜİK’in Tüketici Güven Endeksi’nin hesaplanmasında kullanılan ‘işsizlik beklentisi’ ve ‘tasarruf ihtimali’ başlıklarını çıkarmasıyla dün açıklanan son rakamlarda endeksin yüzde 80 çıkmasını değerlendirdi. Babacan, “Rakamı ister 80 ister 90 açıklayın. Verilerle oynayarak güveni artırmak beyhude çaba. İnsanlarımız gerçekleri görüyor” dedi.
FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun ‘tüketici güven endeksi’ hesaplamasında yaptığı değişikliği değerlendirdi ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

‘TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR’
“Burası küçük bir ada ülkesi değil öyle olsa Cumhurbaşkanı kontrol edebilir ama burası çok büyük bir ülke, tek adamla, tek karar merciiyle yönetilemez” diyen Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye tek bir kişinin kararlarıyla yönetilemeyecek kadar büyük bir ülkedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi geçileli ülke fakirleşiyor. Geçen sene Türkiye’nin büyüme oranı yüzde 0.9, Türkiye yönetilemiyor. Meclisiniz güçlü, yargınız bağımsız olacak. Dürüst, işini bilen kişilere yetki verip iyi sonuçlar bekleyeceksiniz”