Babacan: Özdağ ile imzalanan protokol metninin nihai halini basına açıklandığında gördüm

Babacan: Özdağ ile imzalanan protokol metninin nihai halini basına açıklandığında gördüm
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV'de yaptığı açıklamalarda Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasına ilişkin olarak "Ümit Özdağ ile yapılan...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV'de yaptığı açıklamalarda Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasına ilişkin olarak "Ümit Özdağ ile yapılan görüşmeler öncesinde, arasında ve sonrasında Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük. 24 saat içerisinde 3 kere telefonda görüşme yaptık ve süreç hakkında bizleri bilgilendirdi. Protokolün nihai halini basına açıklandığında gördüm." dedi.

Babacan "Özdağ ile çıkan protokolde niyet açısından bir çelişki yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun niyetinin ve müzakereler sırasında da büyük çabasının, Ortak Politikalar Metni ile çelişmeyecek bir şey ortaya çıkarmak olduğunu biliyorum." diye konuştu.

Babacan şöyle konuştu:

"Dün İstanbul sokaklarında yeniden insanlardaki seçim heyecanını ve çabasını gördüm. Yurt dışında sandığa gitme oranı ilk turun üstüne çıktı. Bu durum bize 28 Mayıs'ta da katılımın daha iyi olacağını gösteriyor.

Bu seçim ikinci tura kalınca artık iyice bu iş referanduma döndü. Erdoğan ve Kılıçdaoğlu referandumu. Bu bir yandan keyfilik mi, hukuk mu referandumu olacak. Sinan Oğan, Erdoğan'ın yanında olmayı tercih etti. Son iki haftadır söylediklerinin tersine hareket etti.

Bugün de Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında bir görüşme yapıldı ve sonrasında Kılıçdaroğlu ile ben görüştüm. Süreç hakkında da bizleri bilgilendirdi ama protokolün nihai halini basınla birlikte öğrendik. Bizim için önemli olan Ortak Politikalar Metni'dir.

"Çelişki yok"

Niyet açısından iki protokol arasından bir çelişki yok. Kılıçdaroğlu'nun da bu konuda çelişmeyecek bir metine onay vereceğini biliyorum. Son 24 saatte yapılan son müzakerelerde bizim Ortak Politikalar Metni ile çelişki içine girmesin diye özel çalışmalar yapıldı.

Nihai karar, seçmenimizin olacak. Onlar da değerlendirirken, siyasilerin kimliği ile birlikte değerlendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na ne kadar çok lider desteğini açıklarsa biz o kadar mutlu oluruz

"Açıklamalara itimat ediyoruz"

Sayın Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında bir protokol var. Ve parti sözcüsü Faik Öztrak da, "Bir bakanlık paylaşımı yok" diye açıklamada bulundu. Biz de o açıklamalara itimat ediyoruz tabi ki.

Bizim de güvendiğimiz araştırma şirketleri seçim öncesinde Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan'ın üzerinde gösteriyordu. Tablo tersine oldu. Arada iki buçuk milyon oy var. Bunun bir miktar şaşkınlığı ve üzüntüsü kaçınılmaz. İlk bir iki gün şaşkınlık ve üzüntü duyduk. İnsanlar da derin bir mutsuzluk yaşadı. Ben de sokaklara çıkmaya başladım. İnsanların artık kabullenmiş ve 'şimdi ne yaparız' dediğini gördüm. Dün ise İstanbul'da sokaklarda büyük bir heyecan gördüm.

Yurt dışında insanlar bu kadar rağbet gösterdi. Bu yurt içinde de yansıyacak. İnsanlarda, 'Bu ülkenin son şansı olabilir' hissiyatını hep duyuyorum. Herkese yine 'Oy kullanın' çağrısında bulunalım."