Babacan'a Ekşi Sözlük'te 'pişmanlık' sorusu

Babacan'a Ekşi Sözlük'te 'pişmanlık' sorusu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki akşam Ekşi Sözlük'te yazarların sorularını yanıtladı. Babacan'a Altılı Masa, adaylık tartışmaları ve AK Parti döneminde yaşadıklarına dair en çok merak edilenler soruldu.Babacan'a...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki akşam Ekşi Sözlük'te yazarların sorularını yanıtladı. Babacan'a Altılı Masa, adaylık tartışmaları ve AK Parti döneminde yaşadıklarına dair en çok merak edilenler soruldu.

Babacan'a "AKP dönemine dair içinde bulunup pişman olduğunuz en büyük olay nedir?" diye soruldu.

Babacan, bu soruya "Biliyorsunuz 2017'de bir referandum yapıldı, başkanlık sistemi halkoyuna sunuldu. 2015'te ben 'siyasetten çekiliyorum, konuşmayacağım' kararı almıştım. Keşke 2017'de avaz avaz bağırıp 'bu yanlış referanduma evet demeyin' deseydim" yanıtını verdi.

Babacan, "Adayı belirlemek, bu kadar zor mu?" sorusuna "Henüz aday belirlemeye başlamadık. Geçiş sürecinin yol haritası oluşturulacak. Tek bir seçim beyannamesi yani hükümet programı hazırlanacak. Arkasından da aday belirlenecek. Sürecin başında ne açıkladıysak aynı sırayla devam ediyoruz. Süreç tıkır tıkır işliyor" yanıtını verdi.