Babacan’dan ‘Çin tipi büyüme’ tepkisi

Babacan’dan ‘Çin tipi büyüme’ tepkisi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’da partisinin il kongresinde konuştu. AK Parti iktidarının “yeni” dediği “ekonomik modeli” “Halkı fakirleştirme modeli” olarak tanımlayan Babacan şu ifadeleri kullandı:“Çin...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’da partisinin il kongresinde konuştu. AK Parti iktidarının “yeni” dediği “ekonomik modeli” “Halkı fakirleştirme modeli” olarak tanımlayan Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Çin tipi büyüme. Aklındaki model buymuş. Bunu öngörüyorduk ama böyle rahat rahat telaffuz edeceklerine ihtimal vermiyorduk. Bir de üçüncü ortak Perinçek var. 28 Şubat’ı zamanında destekleyenlerden. Bakıyoruz, onlar çok seviniyor. ‘Bu bizim modelimiz’ diyorlar. Onları destekleyen basın bu büyüme modelini çok beğenmiş. Bu tür büyüme; demokrasiyi tamamen rafa kaldırmak demek. Bu model, ‘Çalışanın hakkıymış, hukukuymuş, geç onları’ demek. İşgücünü ucuzlatıp, çalışanın alın terini değersizleştirmek demek. Çin modeliymiş, şuymuş, buymuş. Yok öyle bir şey. Hem büyüyeceğiz hem vatandaşlarımızın refahı artacak. Hem büyüyeceğiz hem özgür olacağız. Hem büyüyeceğiz hem de gençler en iyi bilgisayarı, oyun konsolunu rahatlıkla alabilecek. Yok öyle ucuz iş gücü ile vatandaşı mutsuzluğa mahkûm etmek falan. Türkiye sizin o hedeflerinizden çok daha büyük bir ülke. Bunu anlamadınız mı 20 yıldır? Bu ülkenin ekonomik büyüme modeli kendi vatandaşını fakirleştiren bir model olamaz. Böyle bir modeli reddediyoruz. Vatandaşı, 50 kuruş ucuz diye yağmur altında ekmek kuyruğunda bekletmemek, bir ekonomik model olamaz.”