Babacan’dan Erdoğan’a: BAE’den, Rusya’dan para istiyor, borç alan emir alır

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 22, 2023 / 08:00

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde “güvenlik” vurgusunu ön plana çıkarmasına atıfta bulunarak “Sayın Erdoğan ‘Ülkenin güvenliğini sadece ben sağlarım’ havası oluşturuyor. Kusura bakmayın da bu ülkenin güvenliğini sağlamak başka ülkelerden 3-5 milyar dolar kredi istemekle olmaz. Birleşik Arap Emirlikleri’nden para istiyor. Putin’e ‘Şu doğal gaz parasını ödeyemiyorum, ertele’ diyor. Hiç kimse, hiç kimseye bedava kredi vermez. Borç alan emir alır” dedi.

Babacan, Erdoğan’ın kazanması durumunda dövizin karaborsaya düşeceğini savunarak “Şu anda Merkez Bankası’nın 75 milyar dolar net borcu var. Altın ve döviz satışı yapılıyor. Dövizle alakalı yavaş yavaş karaborsa oluşmaya başladı. Sayın Erdoğan ikinci turu kazanırsa döviz karaborsa olacaktır. Ya kur patlayacaktır ya da piyasadan resmi kurla değil, çok daha pahalıya döviz almak zorunda kalacaksın.”

“HDP’yle pazarlık söz konusu değil”

İktidar kanadından muhalefete seçim süreci boyunca en yoğun eleştirinin yapıldığı “terör ve HDP işbirliği” konularına değinerek şunları ifade etti:

“Siyasi partiler arasında diyalog ayrı, iş birliği ayrı bir şeydir. Bizim DEVA Partisi olarak her partiyle diyalogumuz var. HDP’yle herhangi bir müzakere, herhangi bir pazarlık, herhangi bir şart söz konusu değil. Hiçbir şey yok. Nokta”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top