Babacan’dan gençlere söz

Babacan’dan gençlere söz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları kapsamında Elazığ’a gitti. Elazığlılar ile sohbet eden Babacan, oğlunun iş bulamamasından yakınan bir babaya, “Biz iktidara gelince iş imkânları çoğalır” dedi....

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları kapsamında Elazığ’a gitti. Elazığlılar ile sohbet eden Babacan, oğlunun iş bulamamasından yakınan bir babaya, “Biz iktidara gelince iş imkânları çoğalır” dedi. Gençlerle de sohbet eden Babacan, “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın Elazığ ziyareti sırasında İzmir’de üniversite okuduğunu söyleyen bir genç, “Yurt yok, hani bu sorun çözülmüştü? Ayıp, günah. Bu öğrenciler bunu hak etmiyor. Babam asgari ücretle çalışıyor, bir öğrenci nasıl kira tutsun? Biz size oy vereceğiz, kurban olayım kazanın” dedi.

Babacan bu sözler üzerine, “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz. Bu sene 850 bin genç üniversiteye girmeyi hak etti. Ama 105 bini kayıt yaptıramadı. Yurt yok. Biz iktidara geldiğimizde, maddi imkânı olmayan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını devlet karşılayacak’’ diye konuştu.