Babacan’dan ‘gençlik eylem planı’ açıklaması

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2022 / 12:06

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iktidara gelmeleri halinde uygulanacak ‘Gençlik Eylem Planı’nı açıkladı. Amaçlarının gençlerin “huzurla nefes alacağı, yarınlarından endişe etmeyeceği bir ülke inşa etmek” olduğunu söyleyen Babacan, özellikle eğitim, hukuk ve sağlık alanlarında gençlik politikalarıyla ele alınması gereken çok husus olduğunu belirtti.

Eğitim konusunda Babacan, “Eğitim masraflarının karşılanması için her türlü desteği vereceğiz. Bu nedenle de eğitim masraflarının karşılanması için eğitim destek banka kartı çıkaracağız. Her sene başında, ihtiyacı olan öğrencilerin kartına belli bir bedel yatırılacak ve gençler harcamalarını bu kart ile yapacak.” Üniversite yurtları ve barınma koşullarına ilişkin Babacan, “Üniversiteliler için ise en büyük dert barınma sorunu. Nitelikli ve insan onuruna yarışır yurtlar inşa edeceğiz. Gençler koğuş gibi yerlerde yaşamak zorunda kalmayacak. KYK yurtlarındaki giriş- çıkış saati uygulamasını da kaldıracağız. Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere ise kira yardımı uygulamasını başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Teknolojiye erişim konusuna değinen Babacan, gençlerin son model teknolojiye erişmesini hedeflediklerini, “lüks değil ihtiyaç olan” teknolojik aletlerde vergilerin düşürüleceğini, gençler için internetin ise ücretsiz olacağını belirtti. Babacan, gençlere pasaportların ücretsiz verileceğini, yurt dışına çıkışlarda harç alınmayacağını da ekledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top