BAE İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER KESİLEBİLİR

BAE İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER KESİLEBİLİR
İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan anlaşmaya Ankara’dan sert tepki var. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin BAE ile diplomatik ilişkilerini kesebileceğini söyledi, “İsrail’le şu anda gerek Mısır gerek...

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan anlaşmaya Ankara’dan sert tepki var. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin BAE ile diplomatik ilişkilerini kesebileceğini söyledi, “İsrail’le şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistin’e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Dışişleri Bakanı’ma talimat verdim, Abu Dabi’yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz. Filistin’i yedirmedik yedirmeyeceğiz” dedi.
Erdoğan’ın “Talimat verdim” dediği Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na göre ise anlaşma Filistin davasına ihanet. Çavuşoğlu, “Her şeyden önce bu anlaşmanın yanlış olup olmadığına bakmak için Filistin’in tepkisine bakmak lazım. Bu anlaşmayı desteklemek mümkün değildir. Bu anlaşmanın amacı ölü doğdu dediğimiz, 100 yılın anlaşmasına destek bulmaktır. Bu anlaşma iki devletli çözümü ortadan kaldırmaya yöneliktir. BAE, tek taraflı bir şekilde Arap Barış İnisiyatifi’ni ortadan kaldırmaya çalışıyor. Zaten Abu Dabi yönetimi Filistin yönetimini zayıflatmak için her türlü oyunu çevirdi. Kendi çıkarları uğruna Filistin davasına ihanet ettiklerini de açık net şekilde söylüyoruz” diye konuştu.