BAE ve İsrail hızlı normalleşiyor

BAE ve İsrail hızlı normalleşiyor
BAE ve İsrail arasında Beyaz Saray’da 15 Eylül’de ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmasının ardından karşılıklı vizeler de karşılıklı olarak kaldırıldı. Böylelikle BAE, İsrail ile vizeyi kaldıran ilk Arap...

BAE ve İsrail arasında Beyaz Saray’da 15 Eylül’de ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmasının ardından karşılıklı vizeler de karşılıklı olarak kaldırıldı. Böylelikle BAE, İsrail ile vizeyi kaldıran ilk Arap ülkesi oldu.
BAE ve İsrail arasında 15 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı. 12 Ekim’de ise İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi girişimlerinin ardından İsrail’e gönderilen ilk kargo gemisi Hayfa Limanı’na geldi. Tel Aviv ile Abu Dabi arasında ilişkilerin normalleştirilmesiyle BAE’den yola çıkan MCS PARIS isimli kargo gemisinde, demir, yangın söndürme, temizlik ve elektronik malzemeleri yer almıştı. 19 Ekim’de ise Abu Dabi’den kalkan BAE’ye ait Etihad Havayollarına ait uçak, Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanına indi. BAE’den İsrail’e yapılan ilk ticari uçuşta 58 yolcu yer alırken, uçak Ben Gurion’da törenle karşılandı. BAE ile İsrail’in Tel Aviv-Abu Dabi ve Tel Aviv-Dubai arasında haftalık 28 ticari uçuşun gerçekleştirilmesi için ticari bir anlaşma imzalandı.