BAE’YE KRİTİK ZİYARET

BAE’YE KRİTİK ZİYARET
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye gitti. Soylu’nun, yayınladığı videolarla hükümete yönelik pek çok iddiayı gündeme getiren Sedat Peker’in...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye gitti. Soylu’nun, yayınladığı videolarla hükümete yönelik pek çok iddiayı gündeme getiren Sedat Peker’in bulunduğu BAE’ye gitmesi, “İade mi isteyecek” sorularını gündeme getirdi.

Soylu, BAE Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi. Soylu ve Al Nahyan, BAE İçişleri Bakanlığı binasında baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu. Heyetler arası görüşmede, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Büyükelçi Tunçer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri, suç örgütü lideri Sedat Peker’e ev sahipliği yapan ülke olarak biliniyor. Soylu’nun ziyaretinde Peker’in Türkiye’ye iadesinin de gündeme gelebileceği yorumu yapılıyor.