Bağımsızlık Günü’nde Johnson’dan destek

Bağımsızlık Günü’nde Johnson’dan destek
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Johnson, 54 milyon sterlinlik ek askeri destek sözü vererek, "Ukrayna, savaşı kazanabilir ve kazanacak" dedi.BBC Türkçe’nin...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Johnson, 54 milyon sterlinlik ek askeri destek sözü vererek, "Ukrayna, savaşı kazanabilir ve kazanacak" dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin altıncı ayında Kiev'e üçüncü ziyaretini yapan Johnson, savaş yüzünden dünyada giderek yükselen fiyatlara rağmen Batı'nın "başladığı yola devam etmesi gerektiğini" söyledi. 6 Eylül'de başbakanlık görevinden ayrılacak olan Johnson, yükselen enerji fiyatlarının küresel ekonomi üzerindeki etkilerine rağmen batı ülkelerinin Ukrayna'ya destek konusunda birlik içinde olmaya devam ettiğini aktardı. Johnson, Rusya'nın saldırılarına ve "enerji fiyatları üzerindeki manipülasyonuna" karşı çıkmak için İngiltere'deki hanelerin "hayat pahalılığına katlanması gerektiğini" söyledi. Başbakanın destek paketi kapsamında Ukrayna'ya 2 bin adet insansız hava aracı gönderilecek.

İSTASYON SALDIRISINDA 25 SİVİL ÖLDÜ
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ülkesinin Rusya'nın işgaline karşı "sonuna kadar" direneceğini açıkladı. Rusya’nın bir tren istasyonuna saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 25’e yükseldi. Zelenski, 11 yaşındaki bir çocuğun da yıkılan evinde öldüğünü paylaştı.