Bağısıklığımız sıfıra yakın

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 25, 2020 / 06:16

Yeni tedbir almayı düşünmediklerini açıklayan Fahrettin Koca, “Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir” dedi. Bakan Koca ayrıca, Türkiye’de toplumsal bağışıklığın yüzde 1’in altında olduğunu ve bağışıklığın kolay gelişmediğini söyledi.

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü için uygulanan kısıtlamaların süreceğini ve yeni bir tedbir almayı düşünmediklerini söyledi. Hafta sonu düzenlenecek YKS’ye ilişkin de konuşan Koca, “Sınavı ertelememizle risk daha büyük olabilirdi. DSÖ’nün eylül için küresel risk öngörüsünde bulunduğunu belirtmiştim” açıklamasında bulundu. Koca ayrıca, “Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir” dedi.
İKİNCİ DALGA YAŞANMIYOR
Gelinen noktada vefat edenlerin yaş ortalamasının giderek yükseldiğini aktaran Koca, “16 Mart’ta 71 iken, şu anda 74’e kadar çıktı. Vaka sayılarında ise daha önce ortalama yaş 41 iken, şu an 32’ye kadar düşmüş oldu” dedi. Türkiye’de şu an ikinci dalga yaşanmadığını belirten Koca, vaka artışı için “Birinci dalganın etkilerini görüyoruz” dedi. Toplumdaki bulaşıcılık ve taşıyıcılık oranını ölçmek için yapılan PCR ve antikor testlerine ilişkin de bilgi veren Bakan Koca, 153 bin kişi üzerinde gerçekleşecek çalışmanın 118 bin kişi üzerinde tamamlandığını belirtti.
Bakan Koca, Kovid-19 tarama testleri kapsamında toplam 153 bin kişinin taranacağını anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu: “Şu an taranan kişi sayısı 118 bin oldu. Bunun içinde PCR taraması ile pozitif bulduğumuz oran binde 2,8, son derece düşük. Yine aynı zamanda antikor testi yapıyoruz. Antikor testi ise şu an dediğim sayıların içindeki oranı binde 8,1 yani toplumun bağışıklığı yüzde 1’in altında. Birçok kimsenin özellikle toplum bağışıklığı anlamında yüksek oranlar beklediği ve bağışıklığın giderek arttırılmasının anlamlı olduğunu düşündüğü noktada bu çalışmayla toplum bağışıklığının öyle kolay gelişmediğini görüyoruz. Zannediyorum 153 bin testin tamamı bir hafta, 10 gün içerisinde bitmiş olur”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top