Bahçeli daha açık

Bahçeli daha açık
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası baskın seçimde yeni partilerin seçime girebilmeleri için “Milletvekili verebiliriz” açıklamasının ardından AK Parti ve MHP Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası baskın seçimde yeni partilerin seçime girebilmeleri için “Milletvekili verebiliriz” açıklamasının ardından AK Parti ve MHP Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik için düğmeye bastı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü bayram mesajında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamını mümkün kılacak yasal düzenlemeler yapılmalı” dedi. Muhalefet bu sözleri, Cumhur İttifakının olası seçimi kaybedeceğinin itirafı olarak yorumladı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önceki gün katıldığı NTV canlı yayınında “Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir” demişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Kalın’ın açıklamasına tepki göstererek, “İbrahim Kalın’a sorun. İki İYİ Parti’li milletvekilini partilerine alırken, siyasetin bundan zarar göreceğini görmediler mi?” dedi.
MHP dün Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Bahhçeli, partiler arası milletvekili transferi açıklaması sonrası başlayan tartışmaya ilişkin, “MHP, Siyasi Partiler Kanunu’nun gözden geçirilmesini ve öte yandan birçok ülkenin sosyal ve ekonomik meselelerini çözüme kavuşturacak tedbirlerin bir an evvel alınması için şu ana kadar yaptığı hazırlıkları gündeme getirmek suretiyle bugünkü Cumhur İttifakı çerçevesinde hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir” dedi.

BAHÇELİ’DEN İTİRAF GELDİ

Bahçeli’nin açıklamasının ardından CHP Özgür Özel, “Devlet Bahçeli’nin ağzından bir itiraf geldi. Şimdiki Seçim Kanunu’yla seçime gidersek, Cumhur İttifakı devam edemeyecek. Devam edemeyeceklerini biz söylüyorduk, şimdi kendileri itiraf etti” diye konuştu.