Bahçeli elektrik ve doğal gaz zamlarından çok şikayetçi

Bahçeli elektrik ve doğal gaz zamlarından çok şikayetçi
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Temel gıda fiyatlarında uygulanan KDV indirimine değindi. Bahçeli, "Vatandaşımızın enflasyon altında ezilmesine seyirci kalamayız" dedi. Elektrik faturalarındaki...

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Temel gıda fiyatlarında uygulanan KDV indirimine değindi. Bahçeli, "Vatandaşımızın enflasyon altında ezilmesine seyirci kalamayız" dedi. Elektrik faturalarındaki artışa da değinen Bahçeli "Elektrik ve doğal gaz fiyatlarının yıkıcı artışlarının önüne geçmek zorundayız" diye konuştu.

Muhalefeti sert bir dille eleştiren Bahçeli konuşmasının büyük bir bölümünü de elektrik, doğal gaz ve gıda fiyatlarındaki artışa ayırdı.

Gıda ürünlerinde uygulanan KDV oranlarında yapılan yüzde 7’lik indirime değinen ve “Devlet üstüne düşeni yapmıştır” diyen Bahçeli “Beklenen ve yapılması kaçınılmaz olan sektör indirimleriyle temel gıdalardaki fiyat düşüşleri vatandaşlarımıza can suyu olacaktır. Fiyat etiketlerini vatandaşlarımız lehine düzeltmeyenler hakkında gerekli adli ve idari takibat yapılmalı, en ağır cezalar uygulanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca elektrik ve doğal gazdaki fiyat artışını ‘yıkıcı’ olarak niteleyen Bahçeli “Bilhassa elektrik ve doğal gaz fiyatlarının yıkıcı artışlarının önüne geçmek zorundayız. Hükümetin bu kapsamdaki çalışmalarını takdirle karşılıyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Bahçeli, “Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp görevli tedarik şirketleridir. CHP’nin konuyla ilgili iddia ve ithamları asılsızdır, cahilcedir, kriz çıkarmaya yöneliktir. Görevli tedarik şirketlerinin tarifeleri ise EPDK tarafından belirlenmektedir. Bu kurul tarife düzenlemesini yeni baştan ele almalıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun zam geri çekilene kadar elektrik faturasını ödemeyeceği açıklamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“CHP Genel Başkanı’nın ‘Fatura ödemeyeceğim’ demesi yasa dışı bir eyleminin, sivil itaatsizliğin ürünüdür. Ödemezse sonucu bellidir. Elektriği derhal kesilmelidir. Kılıçdaroğlu’nun fatura ödemem çıkışı bir protesto değil baya bir provokasyondur. Kılıçdaroğlu fatura ödemezse aziz milletimizin ona misliyle fatura ödetmeye gücü yetecektir."