Bahçeli, "Hans, Sam ve Henry'lere" seslendi: Erdoğan'ı yedirmeyiz

Bahçeli, "Hans, Sam ve Henry'lere" seslendi: Erdoğan'ı yedirmeyiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı'nın seçiminin ikinci turu için "Sandığa gider miyiz, mührü alıp 'Recep, Recep' der miyiz?" diyerek çağrı yaptı. MHP lideri, konuşmasında "Hans, Sam ve Henry'lere seslendiğini"...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı'nın seçiminin ikinci turu için "Sandığa gider miyiz, mührü alıp 'Recep, Recep' der miyiz?" diyerek çağrı yaptı. MHP lideri, konuşmasında "Hans, Sam ve Henry'lere seslendiğini" ifade ederken "Erdoğan'ı yedirmeyiz" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi şart"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Aziz Hataylılar yeni bir Türkiye dediniz, yeni bir hayat dediniz, yeni bir istiklal dediniz. O sebepten dolayı da 14 Mayıs'ta yasal yapılması gereken seçim sürecini de bu hüzünlü dönem içinde hayata geçirdiniz. 14 Mayıs seçimlerinde milletimiz bir, yalana dolana hayır dedi. İki, milletimiz parlamenter sistem çürümüş bir sistemdir dedi. Üçüncü olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamı ülkemizin yeni yüzyıl Türkiye'sinin inşası için şarttır dedi.

"Tek bir şeyi başaramadılar"

Yasamada bu başarı sağlanmışsa yürütmede de başarı sağlamak lazım. Yürütmede başarılı olmak sayın Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı yapmaktır. 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde açık ara sayın Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanı yapmaktır.

Terörün, FETÖ’nün kökü kazınmalı. Güçlü bir yönetimin devamı şart. Birçok AB dergilerinde Türkiye’de yönetimi değiştirmek için çabaladılar. Türkiye’de malum kişiler de sözcülüğünü yaptılar. Bir tek şeyi başaramadılar, ABD’nin çocukları Hans, Sam, Henryler alayınıza birden sesleniyorum, kiminle iş birliği yaparsanız yapın Erdoğan’ı sizlere ezdirmeyiz. Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı yaparak milletimin bir cevabı olsun.

Bahçeli, konuşmasının bir kısmında "Birincisi karada yüz, ikincisi havada yüz, üçüncüsü denizde yüz, o zaman şimdi 28 Mayıs'ta Hatay'da yüz! Var mıyız yüze? O zaman her Hataylı yüzüncü yüz yılı yüz oyla karşılayıp yüzü bulmak için çaba gösterecek midir?" dedi.