Bahçeli ‘HDP kapatılmalı’ diyerek AK Parti’ye mesaj veriyor

Bahçeli ‘HDP kapatılmalı’ diyerek AK Parti’ye mesaj veriyor
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Bidebunuizle’ yayınında Çiğdem Anad’ın sorularını yanıtladı. Buldan, “AİHM’in Demirtaş kararını uygulamak AB’nin kapılarını aralayacaktır” dedi. MHP lideri Bahçeli’nin...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Bidebunuizle’ yayınında Çiğdem Anad’ın sorularını yanıtladı. Buldan, “AİHM’in Demirtaş kararını uygulamak AB’nin kapılarını aralayacaktır” dedi. MHP lideri Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısını ise Cumhur İttifakı’nın iç çatışmasında ortakların birbirlerine verdikleri mesaj olarak değerlendirdi.

DEMİRTAŞ’IN TAHLİYESİ AB’NİN KAPILARINI ARALAR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararını ve iktidarın kararı tanımadıklarına ilişkin mesajlarını değerlendiren Buldan, kararın mutlaka uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “Demirtaş kararla birlikte tahliye edilmeliydi, içeride kaldığı her an Türkiye maalesef yeniden suç işliyor. Eğer Türkiye, AB’ye girmek istiyorsa, bu tarz kararların uygulanması AB’nin kapılarını aralayacaktır” dedi.

MUHALEFET PARTİLERİNİN BİR ARAYA GELMESİNİN ÖNEMİNİ GÖSTERDİK

HDP’nin muhalefet partileri ile ilişkilerini değerlendiren Buldan, “Muhalefet partilerinin Türkiye’de yan yana gelmesi oldukça zor olabiliyor. Herkesin kırmızı çizgileri var. Biz HDP olarak son iki seçimde bu algıları yıktık. Türkiye’nin geleceği açısından muhalefet partilerinin bir araya gelmesinin ne kadar önemli olduğunu gösterdik. Türkiye’de yeni bir umudun yeşermesine sebep olduk” ifadelerini kullandı.

AKP’YE BIRAKIN YEŞİL IŞIK YAKMAYI, KIRMIZI IŞIK YAKIYORUZ

Buldan, son yıllarda HDP’ye yapılan operasyonlar ve HDP’li belediyelere kayyım atanmasını gerekçe göstererek AK Parti’yle bu dönemde herhangi bir “çözüm sürecine” olumlu cevap vermeyeceklerini söyledi. Buldan, iktidarın dile getirdiği hukuk ve ekonomi reformlarının ise Kürtleri dışladığını savunarak, “Bırakın AKP’ye yeşil ışık yakmayı, kırmızı ışık yakıyoruz” dedi.

‘HDP KAPATILMALI’ ÇIKIŞI CUMHUR İTTİFAKI’NIN İÇ ÇATIŞMASI

Buldan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısına ilişkin ise, “Bu Cumhur İttifakı’nın iki ortağının HDP üzerinden birbirine verdiği bir mesajdır. Bunu Selahattin Demirtaş üzerinden de yaptılar. Aslında kendi iç çatışmaları” değerlendirmesini yaptı.