Bahçeli istedi Şentop yaptı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 22, 2021 / 08:07

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de Adalet Nöbeti’ne başlayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün sabaha karşı Meclis’teki HDP grup odasında gözaltına alındı. Gergerlioğlu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
SUÇLAMA: MİLLETVEKİLİ GİBİ DAVRANMAK
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada gözaltı gerekçesi olarak, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” gösterildi.
GÖRÜNTÜLER 2016’YA AİT
Savcılık tarafından gözaltı gerekçesiyle ilgili açıklama yapılırken, “TBMM koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılarak terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edildi” denildi. Açıklamaya HDP tarafından videolu yanıt geldi ve “Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş!” ifadelerine yer verildi. Sonrasında görüntülerin Gergerlioğlu’nun milletvekili dahi olmadığı 2016 yılına ait olduğu ortaya çıktı.
ANKARA NEVRUZ’UNA KATILDI
Gergerlioğlu serbest bırakılmasının ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Beni milletin meclisinden zorbalıkla çıkarabilirsiniz ama milletin kalbinden asla çıkaramazsınız. Uyduruk, iftira dolu gözaltı sonrası serbestim. Tüm yüreklere binlerce selam olsun. İlk işim bayrama, Ankara Newrozuna katılmak oldu. Mahzun olmayın, biz kazanacağız” dedi.
Sabah saat 06:30 civarında gözaltına alınan Gergerlioğlu’nun bulunduğu kata 100’e yakın polisin girdiği belirtildi. Gözaltına ilişkin görüntülerde Gergerlioğlu’nun pijamaları ile götürüldüğü görüldü.
‘NAMAZ KILMAMA İZİN VERİLMEDİ’
HDP’den yapılan açıklamaya göre; Gergerlioğlu, abdest almak için girdiği lavabodan çıkarılarak gözatına alındı. Gergerlioğlu’nun polislere, “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” dediği de belirtildi.
56 yaşındaki siyasetçi gözaltına alınırken, “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük, 90’lardan bugüne maalesef hiçbir şey değişmedi” ifadesini de kullandı.
ÜLKE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR
HDP’den gözaltına ilişkin yapılan açıklamada, “1994’teki utancı 2021’de yaşatanlar ülkeyi uçuruma sürüklüyor.” denildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top