Bahçeli ne diyecek?

Bahçeli ne diyecek?
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin tartışma yaratan HDP ziyaretiyle ilgili, “Görüşmeseydik, ‘Başörtüsüyle ilgili değişiklikte samimi değilsiniz’ derlerdi bize. ‘Niye tüm gruplarla konuşmuyorsunuz?’...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin tartışma yaratan HDP ziyaretiyle ilgili, “Görüşmeseydik, ‘Başörtüsüyle ilgili değişiklikte samimi değilsiniz’ derlerdi bize. ‘Niye tüm gruplarla konuşmuyorsunuz?’ derlerdi” dedi; “HDP ile ilgili duruş ve tavrı net olan bir partiyiz” diye ekledi.


Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Turan, “Kaldı ki HDP ile ilk defa görüşmüyoruz” diye devam etti. “Baro yasası sürecinde basına yansıyan görüntüleri hatırlayın. Ayrıca her salı tüm gruplar kendi arasında meclis gündemini görüşür. Mesele HDP değil. Mesele, grubu olan partilerle usuli süreçleri görüşmek” diyen Turan, “HDP’nin genel merkezine gitmiş değiliz ki. HDP’nin gelecek dönemde kanaatini almak ve Anayasa’ya yazmak gibi bir teklifimiz yok. Teklif edilen metni, grubu olduğundan dolayı götürüp ‘Toplumun taleplerini değerlendirin’ diyoruz. Bundan doğal bir iş olmaz ki. Gitmesek yanlış olurdu” görüşünü ifade etti.

MHP: SALIYI BEKLEYİN
Saymaz, MHP’nin Bahçeli’den sonraki en yetkili isimlerinden birinin sözlerini ise şöyle aktardı:
“AK Parti’nin HDP’yi ziyaret edeceğini basından öğrendiklerini söylüyor. MHP’li yetkiliye ziyarete nasıl baktıklarını sorduğumda, Bahçeli’nin grup toplantısını kastederek, ‘Salıyı bekleyeceksiniz’ diye konuşuyor.”