Bahçeli TTB’yi ihanetle suçladı

Bahçeli TTB’yi ihanetle suçladı
Artan koronavirüs vakalarına dikkat çeken ve farkındalık yaratmak için bu hafta eylem programı açıklayan Türk Tabipleri Birliği MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedefinde. “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına...

Artan koronavirüs vakalarına dikkat çeken ve farkındalık yaratmak için bu hafta eylem programı açıklayan Türk Tabipleri Birliği MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedefinde. “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” diyen TTB’yi Bahçeli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla eleştirdi, TTB’den ihanet oluşumu diye bahsetti.
Bahçeli, “Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli açıklamasının devamında “Adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır” dedi.
“İYİ Kİ VARSINIZ”
Bahçeli’nin paylaşımından sonra Kemal Kılıçdaroğlu yine Twitter üzerinden TTB’ye destek verdi. Kılıçdaroğlu, “Kovid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alıp, gece-gündüz demeden, sevdiklerine hasret kalarak halk sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerine, onların haklarını her ortamda savunan Türk Tabipleri Birliği’ne şükran borçluyuz. İyi ki varsınız!” dedi.
“SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİ”
Bahçeli’nin ihanetle suçladığı TTB ise kurumsal olarak isim vermeden MHP liderini yanıtladı, “Salgına karşı bilgilendirme ve uyarı Türk Tabipleri Birliği’nin yaşama ve yaşatma mücadelesi tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereğidir” dedi.