Bahçeli: Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur; ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa namertlerdir

Bahçeli: Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur; ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa namertlerdir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’de ‘Kürt sorunu’ diye bir sorun yoktur. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olmayan bir sorunu varmış gibi sunarak, HDP ile sürdürdüğü yasak ilişkiyi ve ahlaksız ortaklığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’de ‘Kürt sorunu’ diye bir sorun yoktur. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olmayan bir sorunu varmış gibi sunarak, HDP ile sürdürdüğü yasak ilişkiyi ve ahlaksız ortaklığı resmileştirme, kaldı ki meşrulaştırma arayışına girmiştir” ifadesini kullandı.
Bahçeli, yaptığı açıklamada, CHP yönetiminin, söylem, eylem ve emelleri itibarıyla Türkiye’nin karşısına geçtiğini, siyasi mihrak ve militan haline gelerek, milli güvenlik tehdidine dönüştüğünü iddia etti.
“HDP’yi meşru organ görmenin, PKK’yı muhatap almak anlamına geldiğini” savunan Bahçeli, “HDP, meşru bir organ değil, terör örgütü PKK’nın mazbata almış maskeli halidir. Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur” diye konuştu.

babacan’dan bahçeli yanıt
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Devlet Bahçeli'nin, "Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur" açıklamasına gönderme yaparak, "Kürt meselesi vardır ve çözümün adresi siyasettir. Ankara’dan doğuya geçemeyenler, Bağlar’da, Şemdinli’de, Cizre’de sokakta gezemeyenler bunu bilemez." dedi.