Bahçeli uyardı: Canlı kalkan olmayın

Bahçeli uyardı: Canlı kalkan olmayın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Altılı Masa’nın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili 84 maddelik anayasa değişikliği önerisini sert bir dille eleştirdi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Altılı Masa’nın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili 84 maddelik anayasa değişikliği önerisini sert bir dille eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altılı Masa’nın taslağında yer alan, bir kişinin en fazla bir dönem ve 7 yıllığına cumhurbaşkanı seçilmesi önerisini “bubi tuzağı” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5’er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını tamamen lider ülkeye doğru hızla götürsek” sözleriyle üç dönem önerisi getirdi.

Altılı Masa’nın önerisinin “ölü doğduğunu” savunan Bahçeli, “Zillet İttifakı’nın anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, akıntıya karşı kürek çekmek, devletin temellerine dinamit yerleştirmek, güçlenen Türkiye’ye pranga vurmak, milletin takdir ve tercihine kara çalmaktır” dedi.

Bahçeli, Altılı Masa’ya Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa hedefine katılmaları çağrısı yaptı:
“Zillet İttifakı’nı oluşturan partilere çağrım: Gelin Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa hazırlığına ve hedefine siz de katılın. Gelin siz de bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Geçmişe takılarak geleceğin vizyonunu kurmak gibi bir hezeyandan geri dönün.”

ULUSLARARASI TEPKİYE SERT ÇIKTI
MHP lideri Türkiye’nin Suriye’deki terör hedeflerine yönelik muhtemel kara operasyonuna yönelik uluslararası tepkiye de “kulak asılmaması” gerektiğini söyledi. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
“Dost ve müttefik pozu veren ülkelerin teröristlere canlı kalkan olması, mücadelemizi sekteye uğratmamalıdır. Karşımıza kim çıkarsa sonu teröristlerin sonu gibi olmalıdır. Kandil’den Ayn el-Arab’a kadar havadan tahrip karadan da süpürme harekatıyla bölücü terör örgütünün kafası koparılmalıdır.”