Bahçeli’den Akşener’e “Evine dön” çağrısı

Bahçeli’den Akşener’e “Evine dön” çağrısı
MHP Lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ayasofya’da namaz kılarak Millet ittifakındaki ortaklarından ayrıştığını söyledi ve Akşener’i ‘evi’ne dönmeye davet etti.Basın toplantısında...

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ayasofya’da namaz kılarak Millet ittifakındaki ortaklarından ayrıştığını söyledi ve Akşener’i ‘evi’ne dönmeye davet etti.

Basın toplantısında İYİ Parti liderinin Ayasofya’daki namazını yorumlayan MHP Lideri Bahçeli,
“Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’i geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek iki rekât Tahiyyetü’l-mescid namazı kıldı. Tahiyyetü’l-mescid namazı, mescidin selamlanması, saygı gösterilmesi demek ise de, esasen Yüce Allah’a şükür, saygı ve tazimdir. Bana göre bu ziyareti ve ibadeti ziyadesiyle memnuniyet vericidir. Allah kabul etsin” ifadelerini kullandı.
“Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır” diyen Bahçeli, Akşener’in son hareketiyle onlardan ayrıştığını, ayrı düştüğünü söyledi.
Bahçeli sözlerine “Meral Hanımın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir” diye devam etti ve ekledi: “Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde EVİNE dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. EVİNDE rahatı ve huzuru bulacaktır. İkbal ile idbar arasında sıkışıp kalmak yerine, kaldı ki zillete düşmektense EVDE olmak isabetli bir tercihtir”