Bahçeli’den Suriye ile Türkiye’nin siyasi diyaloğuna destek

Bahçeli’den Suriye ile Türkiye’nin siyasi diyaloğuna destek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Sümela Manastırı’nda Fener Rum Patriği Bartholomeos’a “ekümenik” yazılı Trabzonspor formasının hediye edilmesini, “Bu yürek yaralayıcı tertip skandal...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Sümela Manastırı’nda Fener Rum Patriği Bartholomeos’a “ekümenik” yazılı Trabzonspor formasının hediye edilmesini, “Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır” diyerek eleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen yıl Ekim ayında Suriyeli mevkidaşıyla uluslararası bir toplantıda ayaküstü konuştuğunu söylemesi üzerine Suriye’de muhaliflerin Türkiye aleyhine düzenlediği protestolarla ve Türk bayrağı yakılmasına dair görüntülerle ilgili de Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
Azez’de Türk bayrağını yakma şerefsizliği bir kaos planlamasının birbiriyle bağlantılı olaylarından yalnızca bir kısmıdır. Azez’de al bayrağımızı yakma girişiminde bulunan soysuzların yaka paça yakalanmaları ve ihanetlerinin bedelini ödeyecek olmaları çok sevindirici bir gelişmedir. Bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımıza el uzatan, egemenlik haklarımıza dil uzatan, milli varlığımıza göz koyan kim ya da kimler varsa bunun acıklı sonuçlarına en ağır biçimde katlanacaklardır.”

Bahçeli, Türkiye’nin Suriye ile siyasi diyalog kurmasına da destek verdi:
“Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur”

HAYATİ YAZICI’DAN ‘DİREKT TEMAS’ AÇIKLAMASI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı açıklamada "Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir" ifadelerini kullandı. Yazıcı ayrıca yaptığı açıklamada çekişmeleri çözebilecek en önemli adımın diyalog olduğunun altını çizdi.