“Bahçemizde birileri gecekondu yapmış”

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 27, 2022 / 09:15

AKP kurucusu ve Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, “Sayın Arınç vicdan sahibi bir insandır. Vicdanına, hukuka, demokrasiye uygun olmadığını düşündüğünü söylüyor” diyerek Bülent Arınç’ın iktidara yönelik eleştirilerine destek verdi. Çelik, “Bizim kurduğumuz bahçede birileri gecekondu yapmış oradan abuk subuk şeyler söylüyor. Bu da zorumuza gidiyor” açıklamasını yaptı.

Çelik, KRT TV’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında bakanlık dönemindeki anılarını yazdığı “Milli Eğitim’de Üç Beş nöbeti” adlı yeni kitabını anlattı ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Çelik’in sözlerinden satırbaşları şöyle:

YÖK, GESTAPO ŞEFLİĞİ İŞLEVİ GÖRÜYOR
“YÖK, 12 Eylül rejiminin üniversiteleri kışla nizamına sokmak için kurduğu bir kuruldur. Ama YÖK ne zaman ki bizim YÖK’ümüz oldu, kaldırmaktan vazgeçtik, ‘eski haliyle kalsın’ denildi. Türkiye yüksek öğretimine yapılabilecek en büyük iyilik, YÖK’ün derhal kaldırılmasıdır. YÖK, Gestapo şefliği işlevi görüyor.

MERKEL’İN ÇAKARLI ARAÇLARLA DOLAŞTIĞINI DUYDUNUZ MU?
Şatafata karşıyım. Eğer bir ülkenin halkı geçim derdi içindeyken devleti yönetenler şatafat ve lüks içindeyse o ülkenin tipik bir 3.dünya ülkesi olduğu anlamına gelir. Siz Almanya’nın efsane şansölyesi Merkel’in hiç şatafatını duydunuz mu? Böyle 250-300 arabalık, yarısı çakarlı arabalarla dolaştığını hiç duydunuz mu? Duyamazsınız.

SAYIN ARINÇ VİCDAN SAHİBİDİR
Sayın Arınç vicdan sahibi bir insandır. Dürüst ve namuslu bir insandır. Ve aklına yatmayan vicdanına yatmayan, hukuka uygun olmadığını düşündüğü, demokrasiye uygun olmadığını düşündüğünü çıkıp bir yerde söylüyor. Bundan siz memnuniyet duymalısınız. Hemen bir taraftan birileri saldırmaya başlıyor. Bülent Arınç Bey olsun, ben olayım birçok arkadaşımız AK Partiyi kuran ve iktidar yapan insanlarız; bizim kurduğumuz bahçede birileri gelip gecekondu yapmış oradan abuk subuk şeyler söylüyor. Bu benim de zoruma gidiyor, Sayın Arınç’ın da başkalarının da zoruna gidiyor.

KRAL ÇIPLAK, KRİZ DE VAR PAHALILIK DA
Efendim kral çıplaktır ifadesi şudur, diyelim ki Türkiye yüksek enflasyon var bugün. Bunu gör arkadaş. Yani ben iktidar mensubuysam, enflasyon yoktur demenin manası var mı, var enflasyon. Hukuksuzluk var mı var, adaletsizlik var mı var, bunun 50 çeşidi var. Gündüz ortasında gözünü kapatan sadece kendine gece yapar, gün ışımaya devam eder. Siz Alevileri yok saydığınız zaman, Kürtleri yok saydığınız zaman yok olmuyor ki. Siz kendi kendinizi kandırıyorsunuz kardeşim.

LİBERAL YAZARLARIN CANINA OKUDUK
Enis Berberoğlu’nun başında bulunduğu Hürriyet gazetesinin aleyhimde yazdığı yazıları, manşetleri toplasanız ciltlerce kitap olur. Ancak bu benim Enis Berberoğlu’na haksızlık yapıldığını söylememe mani değil.

Osman Kavala haksız yere hapisteyse ve bunu söylemezsem vicdanımın gereğini yapmamış olurum. Önce Gezi’den dava açacaksınız bundan beraat edecek, tam hapisten çıkacak, başka bir iddianame hazırlayacaksınız. Osman Kavala’yı süründürüyoruz ama onun başkanına soru bile sorduk mu?

ZİLLET İTTİFAKI DEMEK ZEHİRLİ DİL
Sizin ittifakınızı fazilet ittifakı, başkasınınkini zillet ittifakı olarak değerlendirmek çok zehirli bir dildir. Türkiye’yi kamplara böler, iflah etmez.“

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top