Bakalım, Zafer Havalimanı’nı Eurowings kurtarabilecek mi?

Bakalım, Zafer Havalimanı’nı Eurowings kurtarabilecek mi?
Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden Eurowings uluslararası sefer düzenlediği havalimanları arasına Zafer Havalimanı’nı da ekledi. Eurowings Zafer Havalimanı’na ilk seferlerini 29 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlatacak.Türkiye’de...

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden Eurowings uluslararası sefer düzenlediği havalimanları arasına Zafer Havalimanı’nı da ekledi. Eurowings Zafer Havalimanı’na ilk seferlerini 29 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlatacak.

Türkiye’de kamu özel işbirliği (KOİ) çerçevesinde yapılan havalimanı, yolcu garantileri ve kamu zararı konusunda başı çeken KOİ projelerinden; Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illerine hizmet için yapılan havalimanına üç kentin toplam nüfusuna yakın uçuş garantisi verilmiş ancak garanti sapması yüzde 96’ya kadar çıkarak havalimanı neredeyse hiç çalışmamıştı.

İktidarın çok eleştiri yöneltilen havalimanı için havayolu şirketlerine uçuş baskısı yaptığı haberleri medyaya yansımıştı.

Pegasus Havayolları ve Corendon Airlines’ın ardından Zafer Havalimanı’nı uluslararası uçuşlarına ekleyen üçüncü havayolu şirketi olan Eurowings, 29 Mayıs’ta Düsseldorf uçuşlarından sonra 21 Temmuz’da Stuttgart seferlerini başlatacak.

Uygun maliyetli bilet fiyatları ile Avrupa’da ağrılıkla tatilciler tarafından tercih edilen Eurowings müşteri memnuniyeti sıralamasında da üst sıralarda yer alıyor.