Bakan Akar'dan sığınmacı açıklaması: Can havliyle sınırlarımıza gelmişler, nasıl içeri almayalım?

Bakan Akar'dan sığınmacı açıklaması: Can havliyle sınırlarımıza gelmişler, nasıl içeri almayalım?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Üniversitesi'nce düzenlenen 'Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi Konferası'na katıldı. Burada konuşan Bakan Akar, ""Türkiye'ye sığınmış 3,3 milyon Suriyeli vatandaş var. 'Bunlar, burada...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Üniversitesi'nce düzenlenen 'Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi Konferası'na katıldı. Burada konuşan Bakan Akar, ""Türkiye'ye sığınmış 3,3 milyon Suriyeli vatandaş var. 'Bunlar, burada ne arıyorlar' diyorlar. Başından beri tekrarlıyoruz. Milletimizin bir asaleti, tarihi ve değerleri var. Arkasından bombalar atılan, uçakların ateş ettiği, insanların katledildiği, 1 milyona yakın kişinin öldüğü bir ortamda can havliyle sınırlarımıza gelmişler. Kucağında çocuğu olan anne ve babaları ile sınırımızdalar. Bunları nasıl içeri almayalım? Bunlar, hudutlardan falan geçmediler. Bilinçli bir şekilde ve insani yardım olarak bir değer sistemine bağlı halde buraya geldiler ve ülkemize misafir oldular" dedi.

Akar, "Teröristlerin sözde elebaşları, panik içinde. Efendilerine, 'bizi kurtarın, silah verin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarını durdurun' diye çağrıda bulunuyor. Ne verirlerse versinler, top da tüfek de helikopter de verseler; onları kazdıkları çukurlara gömmekte kararlıyız. 24 Temmuz 2015'ten bu yana kadar 37 bin 886 terörist etkisiz hale getirildi. Şu anda terör örgütüne katılım sıfıra yakın. Onun için de terör örgütünün elebaşları, efendilerinden kendilerini kurtarmaları için yardım çağrısında bulunuyor" diye konuştu.

"Kimsenin dini, etnik ve mezhepsel kökeni ile ilgilenmiyoruz"

Tek hedeflerinin teröristler olduğunu belirten Akar, "Kimsenin dini, etnik ve mezhepsel kökeni ile ilgilenmiyoruz. Bazı fitne odakları, terör ile olan mücadelemizi sanki Kürt kardeşlerimize yönelik yapılıyormuş gibi anlam yüklemeye çalışıyor. Bu kabul edilemez, alçakça ve haince bir hareket. Kürtler ve Türkler, yüzyıllarca beraber yaşıyor, ekmeğini ve suyunu paylaşıyor. Milli Mücadele'yi beraber yaptık, şehitliklerde beraber yatıyoruz. Cumhuriyeti beraber kurduk, 85 milyon biriz, beraberiz bunu kimse bozamayacak. Terörle mücadelemiz artan bir tempoda devam ediyor. Son 1 ay içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 126 oldu. Suriye'nin kuzeyinde dün gece 19 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin önünde iki yol var; ya teslim olacaklar ya da yok olup, gidecekler. Başka çıkar yolu yok. 'Operasyonlar dursun' gibi bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti, güçlüdür, büyüktür" dedi.

"Can havliyle sınırlarımıza gelmişler, nasıl içeri almayalım?"

Türkiye'deki Suriyelilere yönelik de Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye sığınmış 3,3 milyon Suriyeli vatandaş var. 'Bunlar, burada ne arıyorlar' diyorlar. Başından beri tekrarlıyoruz. Milletimizin bir asaleti, tarihi ve değerleri var. Arkasından bombalar atılan, uçakların ateş ettiği, insanların katledildiği, 1 milyona yakın kişinin öldüğü bir ortamda can havliyle sınırlarımıza gelmişler. Kucağında çocuğu olan anne ve babaları ile sınırımızdalar. Bunları nasıl içeri almayalım? Bunlar, hudutlardan falan geçmediler. Bilinçli bir şekilde ve insani yardım olarak bir değer sistemine bağlı halde buraya geldiler ve ülkemize misafir oldular. Barış Kalkanı Harekatı da ülkemize daha fazla mülteci gelmesin diye yapıldı." (DHA)