Bakan akıl verdi: Borç al mesai yap

Bakan akıl verdi: Borç al mesai yap
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine ilişkin CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Asgari ücretlilerin 60 bin lirayı aşan peşinatı ve taksitleri nasıl...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine ilişkin CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Asgari ücretlilerin 60 bin lirayı aşan peşinatı ve taksitleri nasıl ödeyebileceği konusunda Bakan Kurum, “Hem ev kirası ödüyor, hem buraya taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5.500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. Biraz dişini sıkarak biraz eşinden dostundan borç alarak bu bedeli karşılayabilir” diye konuştu.

Yeni konutların 50 binini İstanbul’un her iki yakasında yapacaklarını belirten Kurum, Avrupa yakasında Başakşehir, Esenler, Arnavutköy, Silivri, Çatalca’ya, Anadolu yakasında ise Tuzla, Kartal ve Pendik’te projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

Bakan Kurum iki yıl sonra teslim edilecek evleri anlatırken “Proje duyulur duyulmaz ev ve kira fiyatları aşağı gelmeye başladı” iddiasında da bulundu.

BAŞVURU SAYISI: 1 MİLYON 565 BİN 841
Sosyal konut başvuruları ikinci gününde e-Devlet’ten 1 milyon 440 bin 788, bankadan da 125 bin 53 olarak kayıtlara geçti.