Bakan Bey, asgari ücrete zammı çok anlamlı bulmadı

Bakan Bey, asgari ücrete zammı çok anlamlı bulmadı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili tartışmalara ilişkin, “Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum” dedi. Önceki gün “Olağanüstü şartlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili tartışmalara ilişkin, “Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum” dedi. Önceki gün “Olağanüstü şartlar olursa değerlendirilir” diyen Bilgini, Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa asgari ücreti yüzde 50’nin üzerinde artırdıklarını savundu. Bakan Bilgin işçilerin de sorumluluk alması gerektiğini savundu, “Bu üretim sürecinde işçi ve işverenin birlikte sorumluluk almasının da, aldığının da bir gereğini ortaya koymaktadır. Yani işveren de asgari ücretin dışında diğer ücret türlerini de kendiliğinden kademelendirmiştir. Daha üst ücret alanları da asgari ücret düzeyinde yeniden düzenlemiştir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayında yaptığı bir konuşmada asgari ücretin yılın ikinci yarısında enflasyonun durumuna göre yeniden değerlendirilebileceği mesajını vermişti.

Avrupa’da birçok ülkede asgari ücret yılda iki kez gözden geçiriliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2021’de yıllık enflasyonu yüzde 36,08 yıllık TÜFE enflasyon rakamını ise yüzde 54,44 olarak açıkladı.