Bakan Bilgin’e ‘Açıkla’ çağrısı

Bakan Bilgin’e ‘Açıkla’ çağrısı
Açıklanan 8 bin 500 liralık asgari ücret hakkında adını açıklamadığı sendikaların, ‘Siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız’ dediğini iddia eden Çalışma Bakanı Vedat...

Açıklanan 8 bin 500 liralık asgari ücret hakkında adını açıklamadığı sendikaların, ‘Siz, 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız’ dediğini iddia eden Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (DİSK) yanıt geldi.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Bakan Bilgin’e “Hangi sendika böyle bir talepte bulunup görüş belirtmişse bakan bunları tek tek açıklamak zorundadır” çağrısını yaptı. Kısa Dalga’dan Esra Tokat’a konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

  • Bakan beyin böyle laflar etmesi tüm sendikaları töhmet altında bırakır. Bu sözleri kim söylediyse, hangi sendika böyle bir talepte bulunup görüş belirtmişse bakan bunları tek tek açıklamak zorundadır. Aksi takdirde bakan Bilgin sendikaları suçlayıcı bir konuma düşer.
  • Bakan Bey sol gösterip sağ vurmayı seviyor. Hem işçileri korur gibi yaparken sonradan yapması gerekeni yapmak yerine hükümetin ya da sermayenin kendisine söylediği şeyi iştahla yerine getiriyor.
  • Daha önce bir konfederasyonda görev yapmış bir Bakanın, kendi konfederasyonunun açıklamış olduğu açlık ve yoksulluk sınırı raporlarının bilimsel değil diye reddetmesi çok ilginç bir durum. Bir devlet yöneticisi tutarlı olmalıdır.