Bakan Dönmez’den Akkuyu açıklaması

Bakan Dönmez’den Akkuyu açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Santral inşasında Türk yüklenici firmanın anlaşmasının fesih edilmesi hakkında konuştu. AA Editör Masası’na konuk olan Dönmez, “Biz tabii bu tip tek taraflı işlemlerin...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Santral inşasında Türk yüklenici firmanın anlaşmasının fesih edilmesi hakkında konuştu. AA Editör Masası’na konuk olan Dönmez, “Biz tabii bu tip tek taraflı işlemlerin birtakım idari, mali, hukuki yansımaları olabilir. Dolayısıyla proje takvimini de etkileyebilir. O açıdan girişimlerimizi devam ettiriyoruz” dedi. Dönmez, “Projede herhangi bir aksamaya kesinlikle müsaade edemeyiz” diye konuştu.

Enerji Bakanı, “20 bine yakın Türk çalışıyor; insan kaynağımızın ve yüklenicinin mağdur olmaması kırmızı çizgimiz” değerlendirmesi de yaptı. Bakan Dönmez, doğalgaz depolama için de “Bugün itibarıyla Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi’nde doluluk oranımız yüzde 87. Hedefimiz eylülde tamamını doldurmak. Tuz Gölü depolama tesisimiz tamamen dolu” dedi.