Bakan gelecek diye ölüler TIR’lara konup götürüldü

Son Güncellenme Tarihi: Mart 14, 2023 / 09:47

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, yazısında Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi avlusunda kurulan sahra çadırlarında görev yapan bir sağlıkçının ilk iki gün hastanenin açık hava morguna döndüğü iddiasına yer verdi.

Saymaz’ın aktardığına göre, görevli sağlıkçı C., deprem bölgesinde yaşananları, “İlk iki gün savcı yoktu. Savcının olmaması cenazelerini bir an önce gömmek isteyenlerin önünde engeldi. Beklediler, beklediler, savcı gelmeyince götürdüler. Bunlar normal ölüm değil. Yaralanmış, parçalanmış. Bir an önce gömmek gerekiyor. Ayrıca cenaze sahibi enkaza dönüp diğer yakınlarını çıkarmak istiyor. ‘Savcı gelmeden götüremezsiniz, problem olur,’ diyoruz. ‘Burada dursun, gideyim diğer cenazeleri çıkarayım,’ diyor. Bunların sayısı 700’den fazladır. Dışarıda yer kalmadığı için cenazeler üst üste yığıldı. Ceset torbaları üçüncü gün bitmişti. Yoktu,” diye anlattı.

“FOTOĞRAF ÇEKİP TIR’A KOYDULAR”
Cenazelerin TIR’a konduğunu ve soğutma sistemi bulunmadığını belirten C., “Cenaze çok geldiği için koyacak yer kalmadı. Üst üste konması da sıkıntı. İnsanlar diyor ki ‘böyle mi bakıyorsunuz.’ Bunların göz önünden kaldırılması isteniyordu. Fotoğraf çekip TIR’a koydular,” diye konuştu.

“DÖRT TIR, 100’Ü AŞKIN CENAZE”
C., dördüncü gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyaret edeceği için ölülerin TIR’lara doldurulup götürüldüğünü iddia ederek, “TIR kasası tamamen dolu. Böyle dört TIR çıktı,” dedi. C., hastaneden 100’ü aşkın cenaze çıkarıldığını ileri sürdü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top