Bakan hesabı böyle yaparsa

Bakan hesabı böyle yaparsa
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği çevrimiçi "Kentsel Sistemler ve Ulaştırmanın Yeni Yüzyılı" başlıklı 2022-2023 Akademik Yılı Yüksek Lisans Programları Açılışı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği çevrimiçi "Kentsel Sistemler ve Ulaştırmanın Yeni Yüzyılı" başlıklı 2022-2023 Akademik Yılı Yüksek Lisans Programları Açılışı ilk dersine katıldı. Bakan ders verdi ama övgü olarak anlattığı hesapta hedefi tutturamadı.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2016'daki dolar kuru ile bugünü kıyaslayarak Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini övmeye çalıştı. Bakan’ın bu hesapta atladığı konu, AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle TL'de yaşanan değer kaybıydı. Dolar 2016'da 3 lira civarındayken bugünlerde tüm zamanların rekorunu kırarak 18,68'e kadar yükseldi… Bakan Karaismailoğlu, ''Osmangazi Köprüsü açılmadığı zaman feribot geçişi 31 dolardı. Biz sadece 10 dolar alıyoruz köprüden, vatandaş memnuniyetle kullanıyor'' dedi. Yani Bakan’ın 31 dolar dediği zaman TL karşılığı 90 lira civarındaydı. Şimdi 10 dolar diyor… Köprüden geçiş şu an 184,5 lira, üstelik ayrıca otoyol ücreti ödemek gerekiyor.


Konuşmasında dünyada krizlerin, kaosların konuşulduğu bir ortamda Türkiye'nin yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Karaismailoğlu, bu işin olmazsa olmazının planlamadan geçtiğini belirtti. “Planlama” dedi ama Ulaştırma Bakanlığı’nın havalimanı ve köprü, otoyol projelerinde müteahhitlere verilen garantilerin tamamına yakını olması gerekenin çok çok üzerinde. Bu yüzden tutturulamayan geçişler yüzünden faturalar milletin cebinden ödeniyor.