BAKAN İKİZDERE’DE ŞİKAYETLERİ DİNLEMEDİ

BAKAN İKİZDERE’DE ŞİKAYETLERİ DİNLEMEDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cengiz İnşaat’ın açtığı taş ocağına karşı 20 gündür protesto gösterileri yapılan Rize’nin İkizdere ilçesinde ‘dinler gibi yaptığı’ köylülerce protesto edildi:...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cengiz İnşaat’ın açtığı taş ocağına karşı 20 gündür protesto gösterileri yapılan Rize’nin İkizdere ilçesinde ‘dinler gibi yaptığı’ köylülerce protesto edildi: “Yazıklar olsun size… Direne direne kazanacağız.”
Karaismailoğlu, eylemi ‘marjinal gruplar’a mal etmiş, İkizdereliler ise “Biz buranın doğma büyüme yerlisiyiz, marjinal değiliz” diye yanıt vermişti.
Bakanlık ilk günden beri taş ocağına kalkan olarak yöre halkını su ve yol gibi çeşitli vaatlerle ikna etmeye çalışıyor. İkna çalışmaları başarılı olamayınca Karaismailoğlu İkizdere’ye gitmeye karar verdi. Karaismailoğlu’nun İkizdere’ye kalabalık bir konvoy eşliğinde girmesi dikkat çekti.
KESİLEN AĞAÇLAR TOPLANDI
Bakan gelmeden önce iş makineleri tarafından kesilen ağaçlar toplanıp kamyonlara kondu. Yöre halkı ağaçların ‘sus payı’ olarak muhtarlara verildiğini öne sürdü.
İkizderelilerin avukatı Yakup Okumuşoğlu, bakan gelmeden hızlıca yapılan bu temizlik için “Bu yapılanların usulsüz olduğunu gösteriyor. İşledikleri suçları, delilleri ortadan kaldıracak şekilde kesilen ağaçları topluyorlar” dedi.
Karaismailoğlu, kültür merkezindeki toplantının ardında bir açıklama yaptı. İkizdere’de büyük yatırımların bulunduğunu belirten bakan şunları kaydetti: “34 farklı sektörde 8 bin kişiye iş imkanı sağlayacak projelerimize devam edeceğiz. Bölgede rahatsız olan vatandaşlar var. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor.”
Bakan ‘marjinal gruplar’ söylemine şöyle değindi: “Rizeliler başımızın üzerine ama buraya gelip burayı kaşımaya çalışanlara karşı tavrımız böyle olmayacaktır. Amacımız burada istihdam sağlansın. Gidip İstanbul’da iş aramasınlar. Bölgesel kalkınmaya önem veriyoruz. Bu güzel projelerin devamında sizlere beraber olacağız.”
Köy halkı ise kültür merkezinde yapılacak toplantıdan kendilerine haber verilmemesine tepkiliydi.
Bakan niheyet İkizdere’den ayrılmadan önce ‘ucu görünmeyen konvoy’uyla ‘sabahtan beri kendisini bekleyen’ köylülerin bulunduğu alana gitti. Bakan Karaismailoğlu’na köy halkı “Toplantıya biz neden çağrılmadık. Biz yoktuk” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Bakan adeta kaçtı. Arkasından Gürdere halkı “Bizi dinlemiyor. Taş ocağı istemiyoruz” diye bağırdı.