Bakan Karaismailoğlu: Nisanda konteyner kentleri bitireceğiz

Bakan Karaismailoğlu: Nisanda konteyner kentleri bitireceğiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlere yerleştirmeye başlayacaklarını, nisanda konteyner kentleri tamamen bitireceklerini açıkladı.Adıyaman’da...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlere yerleştirmeye başlayacaklarını, nisanda konteyner kentleri tamamen bitireceklerini açıkladı.

Adıyaman’da yapılan Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Karaismailoğlu, tahminlerinin çok üzerinde hasar olması ve kışın en soğuk günlerinin yaşanması nedeniyle ilk haftanın zorlu geçtiğini söyledi.

“Yunanistan büyüklüğünde bir coğrafyadan, 3 Hollanda büyüklüğünde alandan bahsediyoruz. Bunların hepsine aynı anda müdahale etmeye çalışıyorsunuz. Birisine müdahale ederken birisine müdahale etmemiş olabiliyorsunuz. Onun verdiği sıkıntı ve vicdani hassasiyet de vardı. İlk bir hafta çok yoğun ve sıkıntılı süreç yaşadık. ‘En gelişmiş ülkeler’ denilen ülkelerde böyle bir olay olsa 1 ayda bu bölgelere müdahale edemezlerdi, ulaşamazlardı hatta.”

Karaismailoğlu, AA Editör Masası toplantısının Adıyaman’ın Altınşehir Mahallesi’ndeki konteyner kentte yapıldığına dikkati çekerek, “Burası Adıyaman’ın batı kısmında. 1800 aileyi barındıracağımız bir alan. Burada yaşam başladı, 300 ailemizi misafir ediyoruz” dedi.

Bu şekilde Adıyaman’da 15 konteyner alanı oluşturduklarına işaret eden Karaismailoğlu, “Şehrin doğu kısmında 2 bin 400 konteynerlik alanımız var. Şehrin güney kısmında 2 bin 700 aileyi barındıracağımız prefabrik şehir kuruyoruz. Mart ayı sonu itibarıyla burada 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisan ayında da bu konteyner işini tamamen bitirmiş olacağız” açıklamasını yaptı.

MEGA PROJELER DEPREME DAYANIKLI
Karaismailoğlu, ulaştırma yatırımlarında en son teknolojik imkanların kullanıldığını belirterek, “Bakın bu kadar dünyanın en büyük şiddetli bir depreminde ulaştırma altyapılarımız etkilenmiyorlar. Özellikle Marmara’da düşünülen İstanbul depreminde bu bizim büyük altyapı projelerimiz kullandığımız teknoloji sayesinde zarar görmeyerek 24 saat işletmelerini yapacaklar” dedi. Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara, Marmaray, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projeler deprem olduğu anda aynen çalışmaya devam edecek. Bir olası bir afet durumunda Kuzey Marmara, Avrasya Tüneli olsun, Marmaray olsun, bunlar hepsi birer acil ulaşım yolu olacak. Avrasya Tüneli’nde mesela tünelin iki kısmında zeminin boş ve yumuşak olduğu kısımlarda sismik izolatörler kullanıyoruz. Yani burada depremden dolayı gelmiş olan yükü karşılayacak izolatörler var, tünele olan etkisini azaltan izolatörler bunlar. Marmaray’da da sismik izolatörler kullandık. Yine kara yolu projelerimizde de sismik izolatörler kullanıyoruz. İstanbul’da olası bir durumda Kuzey Marmara yolu özellikle acil ulaşım yolu olacak.”