Bakan Kasapoğlu: Kadının olduğu yeri nereden nereye getirdik, bu kadın odaklı siyasetin sonucu

Bakan Kasapoğlu: Kadının olduğu yeri nereden nereye getirdik, bu kadın odaklı siyasetin sonucu
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İzmirli kadınlarla bir araya geldi. Kasapoğlu kadın odaklı siyasete dikkat çekerek "Bizim hem siyaset tarzımızda hem hayat anlayışımızda kadına olan saygımız, kadınların bizim misyonumuzdaki,...

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İzmirli kadınlarla bir araya geldi. Kasapoğlu kadın odaklı siyasete dikkat çekerek "Bizim hem siyaset tarzımızda hem hayat anlayışımızda kadına olan saygımız, kadınların bizim misyonumuzdaki, hayat yürüyüşümüzdeki yeri apayrı. Siyasette kadının olduğu yeri nereden nereye getirdik. Bu kadın odaklı siyasetin sonucudur. Cumhurbaşkanımızın lider olarak kadın odaklı siyaseti ne kadar ciddiye aldığının bir sonucudur" diye konuştu.

Kasapoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Sporuyla, siyasetiyle, sanatı ve iş dünyasıyla kadının rolünü, misyonunu birlikte artıracağız, birlikte güçlendireceğiz. Son 21 yıllık çabamız, bu anlamdaki liderimizin ortaya koyduğu performans, bizim en büyük referansımızdır. Buradaki samimiyet ve sahici yaklaşımdır, bizim referansımız. Kadını ailede de, sporda da, siyasette de bir figüran değil ana aktör olarak görüyoruz. Türkiye, köklü bir medeniyet ve bu ülkede bu medeniyetin yücelmesinde kadının rolü apayrıdır. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde, kalkınma mücadelesinde bu medeniyeti bugünlere getiren bu kutlu mücadelede kadınların rolü çok farklı. Diğer milletlerle karşılaştırdığımızda bizim ülkemizin kadınlarının özverisi, çabası ve katkısı çok özel. Kadınların yer aldığı her bir çalışma, onların misyon taşıdığı her bir gayret çok farklı noktalara ulaşan gayretler, bunları siyasete, iş hayatına, aileye baktığımızda görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kadın odaklı siyasetin sonucu"

Sporda kadınların yerinden söz eden Bakan Kasapoğlu, "Sporda yükselen marka Türkiye'nin kadınlarının öncü misyon üstlendiğini görüyoruz. Kadınların olduğu her alan, kadınların dokunduğu, temas ettiği her bir çalışma zaferle, başarıyla taçlanıyor ve ayrı bir zarafeti ortaya koyuyor. Bizim hem siyaset tarzımızda hem hayat anlayışımızda kadına olan saygımız, kadınların bizim misyonumuzdaki, hayat yürüyüşümüzdeki yeri apayrı. Siyasette kadının olduğu yeri nereden nereye getirdik. Bu kadın odaklı siyasetin sonucudur. Cumhurbaşkanımızın lider olarak kadın odaklı siyaseti ne kadar ciddiye aldığının bir sonucudur. 2020'de Tokyo Olimpiyatları vesilesiyle Tokyo'daydım. Tokyo'da pek çok ülkeyle temasım oldu. Pek çok ülkenin sporcularıyla, bakanlarıyla bir araya geldik. Özellikle gelişmiş ülkeler kıyaslaması yaptığımızda, kafilemizde kadın erkek oranı hemen hemen yarı yarıya. Örneğin Japonya'da bu oran 20 kadın 80 erkekti. Demek ki ülke olarak ciddi adımlar atmışız. Adımları daha da büyütmenin enerjisi ve inancı var" dedi.(DHA)