Bakan Kirişçi’den ‘sel’ yorumu: Evet 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu

Bakan Kirişçi’den ‘sel’ yorumu: Evet 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesine vuran 17 kişinin yaşamını yitirdiği sel hakkında “Evet canımızı aldı ama toprak suya kavuştu” yorumunu yaptı. HaberTürk TV’de Açık ve Net programına konuk olan Bakan...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesine vuran 17 kişinin yaşamını yitirdiği sel hakkında “Evet canımızı aldı ama toprak suya kavuştu” yorumunu yaptı. HaberTürk TV’de Açık ve Net programına konuk olan Bakan Kirişçi, bölgedeki ‘kuraklığa’ dikkat çekerek şunları söyledi: “Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı’nda su mesafemiz 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey. Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz.”

“ÇADIRI BENĞENMEYİP KONTEYNER İSTEYEN VAR”
Afet bölgesinde vatandaşlar çadırların eksikliğinden ve dayanıksızlığından yakınırken Bakan Kirişçi, “Çadırı haklı beğenmeyip de konteyner isteyen depremzede var. Bizim esas çözümümüz kalıcı konutlar. Bu çalışmalar yürütülürken prosedür hızlı ilerlesin diye. Zemin etütleri yapıldı,” diye konuştu.