Bakan Koca, salgında yeni yol haritasını duyurdu

Bakan Koca, salgında yeni yol haritasını duyurdu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Koca, “Son dönemde Omicron varyantı kaynaklı olarak artan vakaların düşüşe geçtiği izlenmektedir. Omicron varyantı kaynaklı vakaların...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Koca, “Son dönemde Omicron varyantı kaynaklı olarak artan vakaların düşüşe geçtiği izlenmektedir. Omicron varyantı kaynaklı vakaların en yüksek olduğu İstanbul’da vaka sayıları son 10 günde yüzde 62 oranında azalmıştır” ifadelerini kullandı.

Diğer illerde salgının benzer şekilde seyrettiğini belirten Koca, “Geçtiğimiz hafta başından itibaren vakalarda düşüş başlamıştır. Gelecek iki hafta içinde önemli düşüşler beklenmektedir. Son 1 hafta içinde hastaneye yatışlarda yüzde 28 oranında düşüş yaşanmıştır. Sağlık kapasitemiz zorlanmadan en yüksek vaka sayılarının yaşandığı dönemde sorun yaşanmamıştır” dedi.

‘TURKOVAC, İKİ HAFTA SONRA AİLE HEKİMLİKLERİNE DAĞITILACAK’
Covid-19 tedavisinde kullanılan Molnupiravir ilacının dağıtımına başlandığını ifade eden Koca şöyle devam etti:
“65 yaş üzeri ve bağışıklığı baskılanmış vatandaşlarımıza Molnupiravir ilacının dağıtımı başlamıştır. Yerli aşımız Turkovac’ın tüm illerimize dağıtımı sağlanmış, ilçelere dağıtımına ise başlanmıştır. İki hafta sonra aile hekimliklerine Turkovac aşımızın dağıtımına başlanacaktır.

‘YENİ İLAÇ VE HATIRLATMA DOZU KAYIPLARIMIZI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTACAK’
Salgının en çok etkilediği 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın korunması salgın yönetiminin en büyük önceliğidir. Yeni ilacın kullanımı ve hatırlatma dozu aşılarının yapılması kayıplarımızı önemli ölçüde azaltacaktır. Vatandaşlarımız hafif başlayan ve seyreden hastalığı nezle ve soğuk algınlığı ile karıştırabilmektedirler. Belirti tespit edildiğinde özellikle büyüklerimiz vakit geçirmeden test numunesi vermelidir.”

“GELECEK HAFTA YENİ YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAĞIZ”

Ayrıca Kabine Toplantısı sonrası bir açıklama yapan Koca, gelecek hafta düzenlenecek bir basın toplantısında Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesindeki yol haritasını açıklayacaklarını söyledi. Koca, maske ve test kararlarının da açıklanacağını belirtti.