Bakan Koca’ya göre İmkanı olan Çin’den aşı alıp, yaptırabilir

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 12, 2020 / 17:23

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti’lilerin aşı olmaya başladığı iddialarıyla ilgili, “Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir. Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok” açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin’den alınan aşıların Türkiye’de olduğunu ve AK Parti’lilerin aşıyı olmaya başladığını söylemişti. Emir, TBMM’ ye yazılı soru önergesi de sunmuştu.

KOCA AŞI İÇİN ADRES GÖSTERDİ

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuyla ilgili konuşan Bakan Koca, “Hangi aşı olursa olsun bütün aşılar buraya geldikten sonra 2 hafta deneme boyunca incelenip, Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumundan onay almadan kullanılamaz. Şu anda denek olmak için başvuranlar dışında kimsenin aşı olmasını onaylamayız ve bu konuda da herkesi uyarıyoruz” dedi.

Ancak sonrasında söyledikleri dikkat çekiciydi. Koca, “Ha şu olabilir, Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir. Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok ama bu riskin alınması doğru değil. Buna gerek de yok” diye konuştu.

BAKAN AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARTIYOR

Koca’nın bu açıklamasının ardından CHP’li Emir, “Sağlık Bakanı, aşı iddiamız ile ilgili de ağzındaki baklayı çıkartıyor. Nasıl engel yok? Sen necisin? İktidar, yandaşa torpilde sınır tanımıyor” diyerek tepki gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top