Bakan Kurum: 28 Mayıs’ta her şey bir anda düzelecek

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2023 / 07:24

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Büyük ve güçlü Türkiye’nin ayak sesleriyle ekonomimizi yeniden harekete geçirecek, enflasyonumuzu tek haneli rakamlara düşürecek, ülkemizdeki bu sorunları ortadan kaldıracağız. Emin olun 28 Mayıs’ta her şey bir anda düzelecek” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, seçim gezilerine İstanbul Çekmeköy ve Eyüpsultan’da devam etti. İlk olarak Çekmeköy’de bir fabrikayı ziyaret eden Kurum, daha sonra Eyüpsultan’da bulunan Girişimci İş Adamları Vakfı’nın (GİV) ‘Girişimci Buluşmaları’ programına katıldı. DHA’nın aktardığına göre Bakan Kurum burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Bugün İstanbul’un nüfusu, Türkiye nüfusunun 5’te 1’ini oluşturuyor.  Vergi gelirlerinin yüzde 48’i İstanbul’da toplanıyor. Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 49’u İstanbul’dan gerçekleşiyor.  İnşallah İstanbul’umuzu İstanbul Finans Merkezimizle finansın merkezi haline getireceğiz. Ekonomimizi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceğiz.

“Yatırımcı güven, istikrar ister. Bir masa etrafında güven varsa o masaya gelir oturur. 21 yıldır tüm dünyaya, milletimize sunduğumuz güven ve istikrardır. Kimsenin ötekileştirilmediği, herkese kucak açıldığı bir siyasettir.

“Büyük ve güçlü Türkiye’nin ayak sesleriyle biz ekonomimizi yeniden harekete geçirecek, enflasyonumuzu tek haneli rakamlara düşürecek ülkemizdeki bu sorunları ortadan kaldıracağız. Emin olun 28 Mayıs’ta her şey bir anda düzelecek. Bir anda o bugün yurt dışında ‘Erdoğan gitsin’ manşetleri atanlar, İngiltere’de, Fransa’da, Amerika’da ‘Erdoğan gitsin’ sloganları atanlar o gün görecekler ki bu millet yine güvenden ve istikrardan yana tavır sergileyecek.”

Scroll to Top