Bakan Kurum’dan tepki çeken sözler: ‘İzmir işgal altında’

Bakan Kurum’dan tepki çeken sözler: ‘İzmir işgal altında’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında İzmir Büyükşehir Belediyesi›ni hedef aldı. Kurum›un «İzmir, işgal altında» sözleri tepkilere neden oldu.Kurum, “Şu...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında İzmir Büyükşehir Belediyesi›ni hedef aldı. Kurum›un «İzmir, işgal altında» sözleri tepkilere neden oldu.

Kurum, “Şu an maalesef İzmir, beceriksizlik, liyakatsizlik ve bu noktada algı oluşturarak işgal altındadır. Onlar ‘Osmanlı’yı işgal etti’ diye anlatıyor gerçi ama” ifadelerini kullandı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir milletvekilleri, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak Bakan Kurum’u istifaya davet etti. O açıklamalardan bazıları şöyle:

GAVUR İZMİR’DEN AĞIR
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Bu sözü ancak, İngiliz işbirlikçisi Vahdettin›e ‹Han› diyen, Mustafa Kemal Atatürk ve milli güçleri işgalci olarak gören bir anlayış sarf edebilir. Bu söz, ‹Gavur İzmir’den de ağırdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlık koltuğunda bir Cumhuriyet düşmanı oturuyor.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel: ‘Hesap gününüz yaklaştıkça diliniz daha da çirkinleşiyor. Tunç Soyer’ in babası Nurettin Soyer, ‘Bu ülkenin yetiştirdiği bir kıymettir’ dediğiniz FETÖ elebaşı hakkında ilk iddianameyi düzenleyen Cumhuriyet savcısıdır.’

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: ‘Dün ‘Gavur İzmir, sümüklü İzmir’ dediler, bugün ise ‘İzmir işgal altında’ diyorlar. İzmir’in işgali 100 yıl önce bitti. İzmir’e bir daha kirli bir zihniyetin ayak basmasına asla İzmirliler izin vermeyecektir.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Bu sözleri, İngiliz zırhlısı ile kaçanları ve o gün denize dökülen emperyalistleri destekleyenler ancak edebilir. Sayın Genel Başkan’ımızın sorusunu hatırlatıyor ve tekrar ediyoruz; ‘Sen bunları sayıyla mı buldun?’ Hepsi birbirinden beter.