BAKAN MECBUR KALDI

BAKAN MECBUR KALDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tartışmalı koronavirüs gündemine ilişkin, 15 Ekim’den sonra ‘semptomsuz vaka’ sayılarını da günlük koronavirüs tablosunda paylaşacaklarını açıkladı. Tabloda semptom göstermeyenlerin yer...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tartışmalı koronavirüs gündemine ilişkin, 15 Ekim’den sonra ‘semptomsuz vaka’ sayılarını da günlük koronavirüs tablosunda paylaşacaklarını açıkladı. Tabloda semptom göstermeyenlerin yer almadığının ortaya çıkmasının ardından tepkiler sürerken Bakan Koca “Semptomu olmasa da paylaşacağız. Bu ayın 15’inde başlıyoruz. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü’ne bildireceğiz” dedi. Dünya Sağlık Örgütü vaka sayılarının kurumun rehberlerine uygun raporlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunmuştu.
Bakan Koca, Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök’ün sorularını yanıtladı. “Her ülke kendi test politikasını belirliyor. Biz de Dünya Sağlık Örgütü’ne bizim test rehberimizle, test politikamızla ilgili her bilgiyi verdik” diyen Koca, semptomu olanlara test yapıldığını DSÖ’ye bildirdiklerini söyledi ve ekledi: “Temmuz ayından itibaren artık normalleşme dönemi başladı. Sınırlamalar kalktı, ülkeler arasındaki geçişler başladı. Biz de havaalanı gibi, yurt dışına gidenler gibi, cezaevinde olanlar gibi, çeşitli kesimlerde kesitsel taramalara başladık. Kesitsel taramalarda semptom yok.”

Son 24 saatte bin 502 yeni ‘hasta’, 59 yeni kayıp
Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de koronavirüs salgınında son 24 saatte bin 502 yeni ‘hasta’ tespit edildiğini ve 59 yeni can kaybının kayıtlara geçtiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Bugün 1.502 yeni hasta tespit edildi. Toplam ağır hasta sayımız bugün 1.411. Hastaların şifa bulması için kendisi hastalanmayı göze alan, uykusuz kalan sağlık çalışanlarımıza destek olmak istiyorsak tedbirlere uyalım. Birlikte başaracağız, güvenin” ifadelerini kullandı.