Bakan Nebati işin kolayını buldu

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 16, 2021 / 07:33

“Eve boynu bükük gidemem” diyen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görüştüğü patronlara “Hepiniz 100’er milyon dolar bozdurun” demiş. Nebati geçen hafta iş dünyasının önde gelen isimleri, sektör temsilcileri, STK başkanları ve banka genel müdürlerinden oluşan 67 kişinin katıldığı bir toplantı düzenlemişti.

Toplantının içeriğine dair ajanslardan ve bazı köşe yazarlarından bilgi aktarılmış, Nebati’nin yeni ekonomi modelini anlattığı, iş dünyasına ‘serbest piyasa ekonomisi prensiplerinde taviz verilmeyeceği’ ve ‘döviz mevduatı hesaplarına müdahale ve sermaye kısıtlamasının söz konusu olmayacağına’ dair güvence verdiği belirtilmişti.

İktidar yanlısı Sabah’tan ekonomi yazarı Dilek Güngör, dünkü köşesinde Nebati’nin toplantıda iş dünyasından talepleri olduğunu aktardı:
“Öğrendiğime göre, toplantıda Bakan Nebati, enflasyonun ve döviz kurlarının düşmesi gerektiği konusunda iş dünyasıyla hem fikir olduğunu söylemiş… İş adamlarından faizlerin düşmesini fırsat bilip bankadan çektikleri parayı, dolara yatırmamalarını istemiş… Yeni ekonomik modeli anlatırken de cari açıktaki iyileşmeye vurgu yapmış… İş dünyasına da ‘Hepiniz 100’er milyon dolar bozdurun’ demiş…”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top