Bakan promosyon dedi, EGM ‘terör’le yanıt verdi

Bakan promosyon dedi, EGM ‘terör’le yanıt verdi
Adalet Bakanlığı çalışanlarına ödenen 25 bin liralık maaş promosyonu ortaya çıkınca polislere aylık 300 lira ödenecek maaş promosyonu tutarı tepkilere neden olmuştu.Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) dün bir açıklama yaparak...

Adalet Bakanlığı çalışanlarına ödenen 25 bin liralık maaş promosyonu ortaya çıkınca polislere aylık 300 lira ödenecek maaş promosyonu tutarı tepkilere neden olmuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) dün bir açıklama yaparak Emniyet çalışanlarına aylık ödenecek promosyon miktarının 104 TL’den 300 TL’ye çıkarıldığını ve bunun çok iyi bir artış olduğunu hatırlattı. Ancak yine de yeni düzenleme için görüşmelerin sürdüğünü duyurdu. Emniyet personeli ise sosyal medyada bu maaş promosyonundan rahatsız olduklarını gösteren kampanyalar başlatmıştı.

CHP’Lİ MURAT BAKAN DÜŞÜK TUTARLI MAAŞ PROMOSYONUNU ELEŞTİRMİŞTİ
Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında da suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Gerekçe ise “Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapması” olarak açıklanırken “Terör örgütü ile aynı dili kullanan bu odaklar” ifadesi de kullanıldı.

Adalet Bakanlığı personeline 3 yıl için 25 bin liralık maaş promosyonu belirlenmiş ve üstelik tutarın peşin ödeneceği açıklanmıştı. Bu da aylık 694 liraya denk geliyor.

CHP’li Murat Bakan, polise düşük maaş promosyonu verilmesini eleştirmiş, “Polisin maaşına mı göz koydunuz?” diyerek düşük promosyonu karşılığında Emniyet’e araç alınma şartı koyulduğunu iddia etmişti.