Bakan Selçuk’tan telafi eğitimi açıklaması

Bakan Selçuk’tan telafi eğitimi açıklaması
Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan yapılan derslerin ne kadar faydasının olduğunun inceleneceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimin süresine de buna göre karar verileceğini belirtti.Salgın nedeniyle...

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan yapılan derslerin ne kadar faydasının olduğunun inceleneceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimin süresine de buna göre karar verileceğini belirtti.
Salgın nedeniyle internet ortamında yapılan ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ bu kez Mardinli eğitimciler ile gerçekleştirildi.
Salgın döneminde gösterdikleri çabadan ötürü öğretmenlere teşekkür eden Selçuk, telafi eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Süreci izlediklerini söyleyen Selçuk, “Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek’ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek” dedi.
Selçuk, “Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.