Bakan ücret artıracağız diyor, PTT maaş düşürüyor

Bakan ücret artıracağız diyor, PTT maaş düşürüyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba PTT bünyesinde çalışan 14 bin taşeron işçinin yeni dönem sözleşmelerinde yaşanan ücret kayıplarını değerlendirdi. Ağbaba “AKP, yıl sonunda emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba PTT bünyesinde çalışan 14 bin taşeron işçinin yeni dönem sözleşmelerinde yaşanan ücret kayıplarını değerlendirdi. Ağbaba “AKP, yıl sonunda emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz derken, PTT bünyesinde çalışan 14 bin taşeron işçinin yeni dönemde ücretlerini düşürüyor. 14 bin taşeron işçisine dayatılan bu sefalet sözleşmesinden derhal vazgeçilmeli ve işçilerin haklı talepleri kabul edilmelidir. Çalışma Bakanının da PTT bünyesinde yaşandığı iddia edilen tüm hak ihlallerine karşı soruşturma başlatması gerekmektedir’’ dedi.

Ağbaba açıklamasında, “PTT’nin işçi hakları noktasında defalarca hukuksuz uygulamalara imza attığı kamuoyuna yansımıştı. Özellikle sendikalı işçilere yönelik baskılar ve işten atmalar son dönemde PTT bünyesinde yoğunlaşmıştı. Öyle ki partimiz milletvekillerini mecliste ziyaret ettiği gerekçesi ile bazı sendika üyeleri hakkında da soruşturma açıldığı yine basına yansımıştı” diye konuştu.

PTT’nin taşeron işçileri Türkiye genelinde önceki gün eylem yaptı. Daha önceki bireysel sözleşmelerinde asgari ücretin yüzde 35 fazlasını alıyorken yeni sözleşmede ise yüzde 15 alacak olmalarına tepki gösteren işçiler, haklarını alana kadar eylemin süreceğini söyledi.