Bakan yardımcısı görevden alınsa da aynı maaşı alacak

Bakan yardımcısı görevden alınsa da aynı maaşı alacak
Meclis’e sunulan ekonomiyle ilgili yasa teklifine üst düzey kamu görevlileri ve müşavirlerin özlük haklarını korumak için bir dizi madde eklendi. Bakan yardımcısı, vali ve genel müdür gibi üst düzey pozisyonda görev yapanlar...

Meclis’e sunulan ekonomiyle ilgili yasa teklifine üst düzey kamu görevlileri ve müşavirlerin özlük haklarını korumak için bir dizi madde eklendi. Bakan yardımcısı, vali ve genel müdür gibi üst düzey pozisyonda görev yapanlar bu görevden alındıkları zaman iki yıl aynı maaşı almaya devam edecek. Düzenleme yeni hükûmet sistemine geçilen iki yıllık süreçte görevden alınanları da kapsayacak.

Karşılıksız çekte düzenleme, elektronik sözleşme, tütüne ceza gibi ekonomi alanında bazı düzenlemeler içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Teklife AK Parti’li milletvekillerinin 6 değişiklik önergesi ile yeni maddeler eklendi.

MÜŞAVİRLERİN DE ÖZLÜK HAKLARI KORUNACAK

Komisyonda yeni hükûmet sistemi öncesi Bakanlık müşavirliği yapanları da ilgilendiren bir düzenleme daha yapıldı. Buna göre geçmişte bakanlık müşaviri olarak çalışmış olanlar daha sonra araştırmacı kadrosuna atanıyor. Bu durumda onların maaşları da 10 bin lira ise 4 bin 500 liraya düşüyor. Bu kişiler atandıkları kadroda kalacak ama özlük hakları itibarıyla geçmişte almış oldukları ücreti almaya devam edecekler.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır bu açıklamalar üzerine, “O zaman yakında sıkı bir değişiklik geliyor” derken AK Partili milletvekilleri bu düzenleme yapılmazsa şu an 2 yılı doldurmak üzere olan müşavirliklerin 1 Temmuz’dan itibaren mağdur olacağını söylediler.