Bakanlığı sen mi kardeşin mi yönetiyor?

Bakanlığı sen mi kardeşin mi yönetiyor?
AK Partili Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, bir öğretmenin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşinin torpiliyle Mamak’a gönderildiğini öne sürdü. Can “Eğitimde tuz kokmaya başladı. Bakan mı yönetecek...

AK Partili Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, bir öğretmenin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşinin torpiliyle Mamak’a gönderildiğini öne sürdü. Can “Eğitimde tuz kokmaya başladı. Bakan mı yönetecek kardeşi mi” dedi.
AK Parti İlçe Kongresi’nde konuşan Hazım Caner Can, “Eğitim tuz kokmaya başladı” dedi ve ilçesinde dört öğretmenden ikisinin sınav kazanarak, bir tanesinin eş durumundan, diğerinin ise torpille Mamak’a tayin olduğunu anlattı. Konunun peşine düştüğünü, kendisine yetkililerin öğretmenin hasta babasına bakmak için görev yerinin değiştirildiğini söylediğini belirten Can, “Ben de yuttum ya bunu! Babası üç sene önce vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Araştırıyoruz araştırıyoruz, torpili de Milli Eğitim Bakanı’nın kardeşi Hamdi Selçuk. Bakan mı yönetecek kardeşi mi yönetecek. Yok böyle bir şey!” diye konuştu.
Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı ve konunun yargıya taşınacağını bildirdi.