Bakanlığın politikalarını eleştiren Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayyım atandı

Bakanlığın politikalarını eleştiren Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayyım atandı
Tarım Bakanlığının uyguladığı yanlış politikalar hayvan üreticilerine büyük darbeler indirirken üreticiler seslerini duyurabilmek için geçtiğimiz Ağustos ayında Gaziantep-Şanlıurfa yolunu keserek eylem yapmışlardı. Bu...

Tarım Bakanlığının uyguladığı yanlış politikalar hayvan üreticilerine büyük darbeler indirirken üreticiler seslerini duyurabilmek için geçtiğimiz Ağustos ayında Gaziantep-Şanlıurfa yolunu keserek eylem yapmışlardı. Bu eylemin faturası Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kesildi, Başkan Osman Türkman görevden alınarak yönetime kayyım atandı. Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre Birlik Başkanı Osman Türkman ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi de görevden alındı.
Birlik üyelerinin geçmiş dönem aidatlarının alınmaması, birliğin dava konusu olan süt işleme tesisinde 11 bin liralık peynirin çalışanlar tarafından çalınması ve yine birliğin satış ofisinde bir çalışan tarafından kasadan çalınan 18 bin liranın gerekçe gösterilerek kayyum atandığı konuşuluyor.

ALİ EKBER YILDIRIM: ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR BİRLİKTİ
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım Birlik Başkanı Osman Türkman’ın hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaları eleştiren açıklamalarıyla dikkat çektiği bilgisini sosyal medyadan paylaştı.
Yıldırım, birliğin Türkman’ın yönetiminde süt işleme tesisi başta olmak üzere birçok yatırım yaptığını ve örnek gösterilen birlik olduğunu da yazdı.