Bakanlığın protokol masasında deprem anması: Yemekler kırık tabaklarda servis edildi

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 23, 2023 / 21:47

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de, Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehrin yemekleri servis edildi. Şef Yunus Emre Akkor, “İçimizin burukluğunu bir nebze de olsa yansıtabilmek için kırık tabaklar kullandık” notuyla protokol masasından fotoğraf paylaştı.

Zagreb Büyükelçiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte, depremden etkilenen şehirlerin yöresel yemeklerini, “1994 yılından beri alan herkesi gıpta ile takip ettiğim” dediği gastronomi alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü geçen yıl alan Yunus Emre Akkor yaptı.

Akkor, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, yemekleri kırık tabaklarda servis ettiklerini yazdı, “Hırvatistan‘da hazırladığımız yemekte, Bakanlar ve Genelkurmay Başkanı’nın olduğu protokol masasında, ülkemizdeki yaşanan deprem felaketi sebebiyle içimizin burukluğunu bir nebze de olsa yansıtabilmek için kırık tabaklar kullandık” ifadelerini kullandı.

Programa Hırvatistan Genelkurmay Başkanı Robert Hranj, Milli Güvenlik Konseyi Direktörü Valentino Franjiç, Cumhurbaşkanı Dış politika Danışmanı Büyükelçi Neven Pelicariç, bazı bakanların yardımcıları, milletvekilleri ve Türk girişimciler katıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top